България удари Гърция, но отпадна от евроквалификациите по футзал

Спорт

18-01-2015, 08:11

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Тимът ни спира дотук без загуба - равенство с Дания (2:2) и победи над Гибралтар (3:1) и Гърция (3:2)

Националният отбор на България победи Гърция с 3:2 в последния си мач от квалификациите за европейското първенство по футзал, но няма да продължи в следващия етап.

Напред продължава Дания, който спечели убедително с 9:1 срещу Гибралтар и зае първото място в турнира в Благоевград.

Българите събраха седем точки, колкото и датчаните, но с по-лоша голова разлика. Те трябваше да изчакат резултатите в другите квалификационни групи, за да се разбере дали ще продължат.

В крайна сметка стана ясно, че българите спират дотук, въпреки че в Благоевград не загубиха мач - равенство с Дания (2:2) и победи над Гибралтар (3:1) и Гърция (3:2). За следващия кръг на квалификациите продължава Англия, който също е втори в своята група, но с по-добри показатели.

Иначе мачът срещу Гърция предложи доста емоции, обрати и драматичен завършек. След равностойно първо полувреме, завършило при нулево равенство, в началото на втората част българите пропуснаха няколко добри положения за гол.

Грешка позволи на Гърция да поведе и националите се оказаха в ролята на догонващи. Атаките им дадоха резултат и с гол на Стойков изравниха, а осем минути преди края поведоха с 2:1 с точно попадение на Карагеоргиев след асистенция на Стойков.

Натискът на България не спря, но гръцкият вратар спаси опасни удари. Димов пропусна да увеличи резултата в полза на българите четири минути и половина преди края след неточно изпълнение на т.нар. дълга дузпа.

Две минути преди последния съдийски сигнал гърците получиха право за подобен наказателен удар и не сгрешиха - 2:2.

В последната минута гръцкият състав остана с човек по-малко на терена. Това беше нов шанс за националите да завършат с победа и това се случи 24 секунди преди края след попадение на Шутев.