Серия от тежки катастрофи следобед

Крими

17-01-2015, 19:00

Снимка:

Нова Варна

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

В сблъсък на бул. Владислав има пострадал

Тежка катастрофа е станала около 17,30 часа днес на бул. "Владислав" до кръглата банка, съобщава novavarna.net.  На мястото на инцидента има пожарна и линейки. Колите, които са се ударили, са JEEP и Audi. Катастрофата предизвиква огромни задръствания в района.

Общо 9 пътнотранспортни произшествия са регистрирани във Варна и региона от началото на деня, обобщи дежурният в КАТ–Варна. В инцидентите има и един пострадал пешеходец, съобщи той, но не уточни дали това е станало на бул. "Владислав". Няма опасност за живота на пострадалия.

Според КАТ в момента няма сериозни проблеми с трафика в града. Въпреки това читатели алармираха за сериозни задръствания на Аспарухов мост след верижна катастрофа там. В най-високата част на моста 73-годишен водач с "Ланчия" не съобразил дистанцията с хлъзгавия асфалт и блъснал движещата се пред него фадрома. След това кривнал в лявата лента и бил ударен от ауди. Друг автомобил пък се заби по същото време в мантинелата в началото на моста откъм кв. "Аспарухово".

Въпреки задръстването от КАТ отново не се възползваха от изградената от общината резервна система за регулиране на движението при авария, чрез която колите се отклоняват само в свободното платно и то става двупосочно.