Търговец без разрешително в Морската заплашва проверяващи с уволнение и унищожение

Крими

16-01-2015, 13:18

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Собственикът на количката за захарен памук получи условна присъда

За отправена закана със саморазправа спрямо длъжностно лице, Районният съд във Варна осъди условно 46-годишен мъж. Наказанието, което съдът определи за 46-годишния К. Андреев е 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът е възникнал по повод извършена проверка на търговски обект на открито – количка за продажба на захарен памук, разположена до тенискортовете в Морската градина. Тъй като за количката нямало издадени необходимите документи за осъществяване на дейността, проверяващата служителка - инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните, указала на продавачката, че собственикът на обекта трябва да се яви в дирекцията за започване на процедура по издаване на разрешение.

Подсъдимият Андреев внесъл необходимата молба за стартиране на процедурата, но при поредна проверка се установило, че количката за захарен памук не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания.

Били отправени предписания, които впоследствие отново не били изпълнени, поради което подсъдимият бил поканен в сградата на Областна дирекция по безопасност на храните за връчване на акт за нарушение.

На 2 август 2013 г. подсъдимият отишъл в кабинета на инспектора, като в присъствието на други нейни колеги, започнал да се държи агресивно, блъскал с юмруци по бюрото, викал на висок глас и заплашвал със саморазправа, уволнение и унищожение. Въпреки намесата на други служители и свидетели на инцидента, Андреев продължил да се държи заплашително, да крещи и буйства.
Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.