Пазарът на марихуана във Варна олекна със 754 грама

Крими

16-01-2015, 11:22

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

51-годишен наркопласьор закопчаха в село Житница

Трима младежи са задържани за разпространение на марихуана при спецакция на територията на Варна. Полицията е провела операцията на 14 януари.  При реализирането й  са задържани трима мъже от Варна. 22-годишен с инициали Г.Н., осъждан; В.Й. на 28 години, криминално проявен и осъждан, и М.К. на 22 години, без криминални прояви, неосъждан.

При извършените процесуално – следствени действия на различни адреси във Варна са намерени различни по вид и грамаж опаковки, съдържащи суха тревиста маса, установена като марихуана с общо тегло от 754 грама.

На В.Й. и Г.Н. са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал. 1 от НК (за притежание и разпространие на наркотични вещества), като същите са задържани за срок от 72 часа. На М.К. е повдигнато обвинение по чл. 354А, ал. 3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция". Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Вчера пък при извършване на процесуално – следствени дейности в дома на 51-годишен мъж с инициали И.Д. в село Житница, общ. Провадия, са намерени и иззети боен пистолет и различни боеприпаси, електронна везна, торбичка, съдържаща бяло прахообразно вещество с тегло 30 грама и зелена тревиста маса с тегло от 18 грама.По случая има образувано досъдебно производство. И.Д. е задържан за срок до 24 часа.