Общината търси нови директори за Археологическия музей и библиотеката

Мисия Варна

15-01-2015, 17:00

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мераклиите за шефските кресла ще трябва да защитават концепции за развитието на двете културни институции

Конкурс за директор на Регионалния исторически музей обяви община Варна. Мераклиите за поста ще трябва да защитят концепция за развитието на музея в периода 2015-2020 година. Тя трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието на музея, основни проблеми на функционирането му, тенденции и възможности за развитие, като културен и научен институт и мястото му в музейната мрежа.

Изискванията към кандидатите са висше образование степен магистър, в направление "история и археология", "социология" или "антропология и науки за културата". Иска се и поне 5 години опит в сферата. Конкурсната длъжност се заема за срок от пет години, уточниха от общината.

Търси се нов директор и за Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Според обявения от общината конкурс кандидатите за този пост също ще трябва да изготвят и защитят концепция за развитието на библиотеката 2015-2019-та. Желаещите да се участват в конкурса трябва да са с висше образование в сферата на обществените комуникации и информационните науки, както и да има поне 5 години стаж в библиотечното дело. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите са участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и д обра компютърна грамотност. Конкурсната длъжност се заема за срок от четири години. 

Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Информационен център на община Варна.