На "Тича" приятно изненадани от Бакари

"Дани Георгиев се възстановява много бавно", каза Никола Спасов

Нападателят на Черно море Бакари, който скъса връзки по време на мача с Марек през август и претърпя операция, се възстановява много добре и другата седмица ще започне да тренира с топка. Това каза пред varnautre.bg наставникът на "моряците" Никола Спасов.

"Приятно изненадани сме от Бакати. Той се въстановява много бързо. Въпреки това все още не искам да ибързвам и едва ли ще го използвам в двустранната игра в събота. Все още го съхраняваме, но от другата седмица ще започне да тренира с топка с основната група. Мога да кажа, че на този етап Бакари е възстановен на 70%. В Анталия почти сигурно ще запише игрови минути в контролите, но това ще го решим на момента", каза Спасов.

Не така стоят нещата при другият възстановяващ се от операция на скъсани връзки футболист - Дани Георгиев. Халфът се контузи в 28-ата минута на мача с Локо Сф на "Тича" и по предварителни прогнози трябва да е готов за първите срещи от първенството.

"При него нещата се случват по-бавно и затова не тренира с основната група. Готви се по индивидуална програма и засега поне няма изгледи да се включи наравно с останалите в тренировките. Просто се възстановява много бавно", каза още специалистът начело на "моряците".

Черно море ще проведе двустранна игра в събота от 11 ч. на стадион Младост във Варна. Учебната игра е планирана, за да може Никола Спасов да види в игрова обстановка каращите пробен период на Тича футболисти Алфонсо Марте и 19-годишният Стефан Костадинов. За събота Спасов ще използва и юноши от дублиращия отбор на Станислав Стоянов. По всяка вероятност треньорът ще повика завърналите се от турнир в Санкт Петербург с националния отбор - Георги Гушлев, Стефан Иванов, Емил Илиев и Николай Минков.