27-годишен Сали натовари каруца с незаконни дърва

Крими

13-01-2015, 16:18

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съдът го глоби 1000 лева

За незаконно транспортиране на дърва от горския фонд, Варненският районен съд наложи на 27-годишен мъж административно наказание – 1000 лева глоба.

Сутринта на 7 юли миналата година 27-годишният М. Сали, със собствената си каруца, отишъл на територията на Държавно горско стопанство – Варна, в района на кв. "Аспарухово", където каруцата била натоварена с дърва за огрев от вида "цер". По-късно при движението си по една от улиците в квартала той бил спрян за проверка и се установило, че без да притежава редовно писмено позволително (превозен билет) транспортира незаконно придобит от другиго дървен материал, без контролна горска марка, в количество от 0,70 пространствени кубични метра. Натоварената с дърва конска каруца била задържана и предадена за отговорно пазене. Самото деяние представлява маловажен случай, а Сали е неосъждан до момента.

По внесено от прокуратурата постановление, съдът освободи от наказателна отговорност 27-годишния мъж като му наложи административното наказание - глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15 дневен срок.