Баскетболистът Борис Борисов и Юлия са загиналите във Варна съпрузи

Крими

11-01-2015, 18:10

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама варненци се задушиха с газ в дома си

Нелеп инцидент отне живота им в семейната им къща

Известният от 80-те години варненски баскетболист Борис Борисов и Юлия са загиналите в петък съпрузи, разкри сайтът petel.bg. Борис беше част от легендарния отбор на Варна с Христо Борисов и Георги Глушков в състава, който стана шампион на България през 1985 година под ръководството на Симеон Варчев. 49-годишната му съпругата Юлия (Юла) беше една от най-красивите манекенки във Варна.

Двамата загинаха при нелеп инцидент в дома им при изтичане на газ пропан-бутан от бутилка на готварска печка. Те са открити от техен близък съсед, който разбил вратата на къщата в петък вечерта.

Единственият им син Милчо, който работи в София, се е върнал днес. "Татко и мама са загинали в малките часове на петък. На комшиите им направило впечатление, че през целия ден кучето ни Цезар не е било в двора. Те знаеха, че родителите ми го прибираха вечер в гаража и сутрин го пускаха навън", разкри за petel.bg Милчо Борисов.

В петък той цял ден опитвал да се свърже с родителите си, но мобилните им телефони давали свободно. Надвечер му се обадила клиентка на майка му, която имала записан час за масаж в ранния следобед в студиото на Юлия, а тя не се е появила, което не се било случвало досега. Усетил, че се е случило нещо неприятно, Милчо звъннал на колега на баща си, който живее в по-долната къща, и го помолил да отиде до техните. Около 20,10 часа съседът влязъл в двора и установил, че входната врата е заключена отвътре. Разбил я и открил двете бездиханни тела.

"Комшията не знаел как да ми го каже. Аз му звъннах и разбрах. Татко е открит паднал до печката за отопление на първия етаж, а майка – до банята. Двамата са били по бельо. Явно са били заспали и след като газът е потекъл, са станали, но не успели да излязат навън. Оцеляла е само котката“, продължи Милчо. Последният се качил на колата си в София и пристигнал у дома малко след полунощ.

Синът на загиналите разкри още, че след огледа на полицията е установено, че вентилът на газовата бутилка е бил затворен, а котлоните на печката – изключени. "Води се следствие и на този етап не е ясно откъде е изтекъл газът“, уточни Милчо.

Той напуска София и се връща да живее в къщата заедно с двамата домашни любимци - среднонемската овчарка Цезар, която е с тях повече от 12 години, и котката. За магазините с българска козметика на Милчо в столицата ще се грижи друг човек.

Борис Борисов работеше като полицай, а Юлия имаше масажно студио.

Загиналите съпрузи ще бъдат погребани утре в 14,30 часа в гробищен парк Тополи. Един час по-рано е опелото в къщата им. На него ще присъстват Симеон Варчев и други известни баскетболисти. Братът на Борис – Иван, няма да успее да се прибере от Италия. "Ще запомня Борко като прекрасен човек и добър състезател. В един определен момент той изигра важна роля за нашия отбор и помогна много за титлата. Мир на праха му", заяви Симеон Варчев.

И Борис, и Юла имаха много приятели. Екипът на Varnautre се присъединява към мъката им. Светла им памет!