Александър Чанович: Черно море може да е трамплин в кариерата ми

Покани ме треньорът Никола Спасов, идвам да помогна на "моряците", твърди новият вратар на отбора

Новото попълнение в Черно море - вратарят Александър Чанович, който днес направи първа тренировка с отбора, не е получил шанс да се наложи в родния си Цървена звезда (Белград). Това призна сръбският страж пред varnautre.bg.

"Минах през всички детско-юношески формации на Звезда. Тренирах и с мъжете, когато треньор бе Славолюб Муслин. След като напусна, наследилият го Филипович ме взе два пъти в групата за мачове за купата. В крайна сметка не ми дадоха възможност да заиграя в представителния тим и на 20 години си тръгнах, за да пазя редовно на друго място“, връща лентата Александър.

Следващата спирка на сърбина е Прилеп. С местния Победа става шампион на Македония. По-късно пътищата на Чанович с Муслин се събират. Заедно са в Динамо (Минск.
Отборът завършва втори в Беларус. Следват престои в Биркиркара (Малта), кипърския Ермис (Арадипу), сръбските Войводина (Нови Сад), Вождавац, Рад, БАСК и Борча и македонския Брегалница (Щип). През последните 6 месеца Александър пази за втородивизионния Единство.

Стражът е записал 6 мача за юношеския и младежкия национален тим на Сърбия. Бил е част от селекцията на родината си за Олимпийските игри в Атина през 2004 година, но остава резерва.

За трансфера на Чанович на "Тича" заслугата е на Никола Спасов. Настоящият наставник на Черно море му е бил треньор в Брегалница (Щип).

"Поканата от г-н Спасов дойде навреме. Не исках повече да си губя времето в сръбската втора дивизия. Там изкарах един полусезон, докато очаквах изгодно предложение. За моя радост такова се появи и приех. Идвам в Черно море, за да му помогна, а клубът да помогне на мен отново да се върна към сериозния футбол. Зная, че ако се наложа в състава и се справям, ще заслужа нов договор и уважението на великолепната публика на отбора, за която чух много добри неща. Смятам, че Черно море може да е трамплин в кариерата ми. Знаете, че вратарите могат да играят на високо ниво до към 38 години", допълни 31-годишният Чанович.

Запитан какво знае за Черно море и за кой друг български отбор има информация, новият вратар на варненския тим каза: "Подробности за Черно море научих от Никола Спасов в Брегалница. Разбрах, че под негово ръководство са станали трети в България и са играли финал за купата, а в турнира за купата на УЕФА са се представили достойно срещу гранда ПСВ Айндховен. Научих също, че Черно море разполага със сериозни собственици и верни привърженици, и е най-стария клуб във вашата страна, а във Варна за първи път се е ритнала футболна топка в България. Иначе съм чувал и за Черноморец (Бургас). Много съм изненадан, че сега се бори да не изпадне от "Б" група."