Три газови бутилки избухнали в пожара до Етнографския музей

Крими

09-01-2015, 12:16

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарът в центъра

Огнен ад в центъра на Варна, срути се сграда

Има и трети пострадал

Три газови бутилки са избухнали при пожара тази нощ, тръгнал от сграда на ул. "Панагюрище" на метри от Етнографския музей в центъра на Варна.  Около 04:15 часа, на телефон 112, е получен сигнал за пожар в търговско и офис помещение, разположено в старата сграда.

Пожарът бързо се е разпространил и е обхванал втори етаж и покривна конструкция, което е довело до срутването на сградата. Вследствие на огъня са се взривили три броя газови бутилки, намиращи се в горящата сграда. Това е спомогнало разпространяването на огъня върху покрива на съседна жилищна сграда, на ул. "Дебър". От взривната вълна са се строшили и прозорците на втория етаж на Етнографския музей. 

Още снимки вижте тук

Наложила се е евакуацията на двама души – мъж и жена, живущи в сградата на ул. "Панагюрище". Те са получили леки обгаряния по дланите, които са били обработени и двамата са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Пострадал е още един мъж, на 50 години, който се е опитвал да гаси огъня. Той също е получил изгаряния по ръцете, няма опасност за живота му и вече е освободен за домашно лечение.

Унищожена е сградата на ул. "Панагюрище", домашно имущество, техника, стока от търговския обект, лични и служебни документи. Изгорели са около 50 кв. м покривна площ от съседната сграда.  

Причините и обстоятелствата довели до инцидента предстои да се изясняват. По случая има образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна.