Вижте терористите от Париж

Крими

08-01-2015, 07:44

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Полицията подозира двама французи с алжирски произход за нападението срещу редакцията

Френската полиция е идентифицирала тримата нападатели на офиса на списание „Шарли ебдо”, съобщи Reuters. Това са двамата братя Шериф и Саид Коуачи (Chèirf Kouachi, Said Kouachi) и Хамид Мурад.

Стана ясно още, че братята са живеели в околностите на Париж, а Мурад е от Реймс. Според неофициална информация братята са воювали в Сирия на страната на силите срещу президента Башар Асад и наскоро са се върнали оттам.

Междувременно изданието Le Point, позовавайки се на източник съобщи, че полицията подозира двама французи с алжирски произход за нападението срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли Ебдо" в Париж.

Нападението бе извършено тази сутрин и при него загинаха 12 души, сред които осем журналисти и двама полицаи. Нападателите са избягали от местопрестъплението, като на няколко пъти са влезли в престрелка с полицията.

По данни на Le Point, заподозрени са двама жители на парижкото предградие Пантен на възраст 32 и 34 години. И двамата през 2014 г. са се завърнали от Сирия, където може да са участвали в бойните действия. Един от заподозрените през 2008 г. е бил осъден по дело срещу действаща в североизточната част на Париж иракска терористична клетка. От 2003 до 2005 г. тази организация е вербувала десетки млади французи за участие в бойните действия в Ирак.

Третият заподозрян може да е младеж, роден през 1996 г. Le Point не разполага с официално потвърждение на тази информация. Данните от разследване не се разгласяват.