Брюксел кастри Камерън заради имигрантите

Новините

07-01-2015, 06:55

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Идеите на Камерън са част от плановете му за реформа на отношенията между Лондон и Брюксел

Брюксел ще предупреди британския премиер Дейвид Камерън, че изискването му имигрантите да имат работа във Великобритания, преди да пристигнат там, противоречи на европейското законодателство за свободното движение на хора, пише в. "Гардиън". Камерън ще обясни идеите си за ограничаване на имиграцията на немския канцлер Ангела Меркел по време на срещата им в Лондон днес.

В речта си на 28 ноември той каза: "Нека бъде ясно какво ще значат тези мерки. Имигрантите от Европа трябва да имат предложение за работа, преди да дойдат тук. В противен случай британските данъкоплатци няма да се грижат за тях." Идеите на Камерън са част от плановете му за реформа на отношенията между Лондон и Брюксел. Тези реформи ще бъдат обсъждани след общите избори във Великобритания през май и преди референдума за оставане в съюза, който премиерът обеща да проведе, ако бъде преизбран.

Британският министър на вътрешните работи Тереза Май предупреди, че броят на чуждестранните студенти ще стигне 600 000 души до 2020 г., по време на обсъждането на нови правила за правото им на престой. Според Мей системата трябва да остави във Великобритания само "умните и най-добрите" студенти.