"Виваком" се срина

Новините

06-01-2015, 19:09

Снимка:

Капитал

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Абонати във Варна разказват, че са нямали достъп до услугугите на телекома поне три часа

Повече от два часа интернет услугите на "Виваком" са недостъпни. Блокирала е страницата на мобилния оператор, няма връзка "поради технически причини" и с телефон 123.

Във Варна услугите на телекома са липсвали над три часа, съобщиха абонати. Проблемите започнали около 16 часа. В последния половин час в морската столица вече има интернет на "Виваком". 

Всички клиенти на "Виваком" се оплакват, че не могат да гледат цифрова телевизия, нямат интернет, а мобилните телефони, поддържани от компанията, започнали да дават смущения. Профилът на оператора във Facebook моментално бе засипан с оплаквания.

"Няма нет, няма телевизия, сайта ви не се отваря, какво става?", "Защо нямам интернет, следователно и телевизия? За капак на това не мога да се свържа с вас!" "Какво се случва с мобилната ви мрежа?", питат гневните потребители. "Надяваме се на обяснение и на компенсация за това, че абсолютно ни блокирахте работата", пише друг абонат на телекома.

От "Виваком" са потвърдили, че изпитват технически затруднения с мрежата си. Екипи работят по отстраняване на повредата, като от оператора се надяват тя да бъде отстранена във възможно най-кратък срок.

Заради токов удар се е сринала мрежата на "Виваком", съобщават от компанията. Макар електрозахранването да е било възстановено веднага, дълго време нямаше връзка с мобилни и със стационарни номера на телекома, без интернет и телевизия останаха множество негови клиенти.

Продължават проблемите със зареждането на интернет страницата на телекома. Около 17 часа започна частичното възстановяване на мобилните и фиксираните връзки на оператора.

"Има опасност "Виваком" да претърпи големи загуби, защото компанията сключва с големите фирми договори за гарантиран интернет достъп. В случай на срив компанията ще дължи неустойки на всички пострадали. При такъв проблем на национално ниво тази сума би била голяма", заявиха пред Нова ТВ експерти от мобилния оператор.