Черно море започва подготовка с 21 футболисти

Десеният бек Алфонсо Марте, който ще изкара пробен период при "моряците" ще участва в първото занимание, което ще е в зала

Черно море ще започне зимна подготовка с 21 футболисти. Първото занимание за годината е утре на стадион "Тича" в 14 часа. Както вече писахме, новите попълнения Петър Златинов и Александър Чанович ще се присъединят малко по-късно към отбора. Златинов се очаква в четвъртък, а стражът от Сърбия - в петък. Иначе десният бек Алфонсо Марте, който ще изкара пробен период при "моряците" ще участва в първото занимание, което ще е в зала.

След края на сезона с тима от Тича се разделиха вратарят Илко Пиргов, Сашко Александров, Димо Атанасов и Мирослав Манолов.

Първата контрола на „моряците“ ще е с дубъла на 17 януари на стадион „Младост“. От 25 януари да 7 февруари тимът ще е на лагер в Турция, където ще изиграе още 5 проверки. След завръщането си у дома Черно море планира спаринги с Дунав и Добруджа на 11 и 14 февруари на „Младост“. Първият официален двубой за годината е срещу Локомотив (ГО) от ¼-финалите за купата на България на 22 февруари във Варна.

Групата

Вратари: Илия Николов, Александър Чанович (нов)

Защитници: Стефан Станчев, Живко Атанасов, Кирил Котев, Слави Сталев, Михаил Венков, Алфонсо Марте (на проби)

Халфове: Тодор Паланков, Стенио дос Сантос, Георги Божилов, Марчин Буркхардт, Марк Клок, Симеон Райков, Иван Коконов, Матиа Курьор, Бекир Расим, Даниел Георгиев, Петър Златинов (нов)

Нападатели: Живко Петков, Бакари Камби