Обама, Меркел и Путин във варненския зоопарк (+)

Животът

05-01-2015, 13:23

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Колоритният варненец е разочарован, че няма овца за осиновяване

Варненският зевзек Росен Марков ще осинови трите малки лъвчета от зоологическата градина. Вече е подал необходимото заявление за това и очаква да бъдат оформени документите. Той е първият желаещ да осинови животно през тази година.

Решил е вече и как да кръсти лъвчетата - Обама, Меркел и Путин. Издръжката на всяко едно от трите ще му струва по 260 лева на месец.

"Жалко е, че няма овца за осиновяване, а уж е годината на овцата. Може да напиша по едно писмо на Обама, Путин и Меркел, за да дадат по някой милион за животните. Все пак лъвчетата ще носят техните имена", шеговито коментира пред Varnautre.bg ексцентричният Росен Марков. Колоритният варненец обмисля дали да осинови и друго животно.

От Зоопарка обаче явно не останаха доволни и отрекоха информацията. "Трите бебета лъвчета все още не са осиновени и кръстени. Това ще стане след 16-ти януари, когато навършат три месеца, и то от първия кандидат-осиновител, който е подал заявление при нас още миналата година. Некоректна е информацията, че лъвчетата са осиновени от Росен Марков и дори имат имена!", заяви Иванка Стоянова, директор на зоопарка. До този момент кандидат-осиновителите на лъвчетата били повече от 10 - физически лица, фирми и дори частно училище. "Правото на първия е да им стане кръстник", допълни Стоянова.
Традиционно в края на януари ще стартира и инициативата "Осинови бебе от зоопарка", когато всеки любител на животните може да си избере любимец, за който да полага грижи. През 2014 г. в зоокъта са се родили и излюпили над 60 птици и бозайници.