Първото бебе в Кипър за 2015-та е българче

Животът

02-01-2015, 12:28

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първото бебе на 2015 година се роди във Варна

Малката Мартина стана най-скъпият новогодишен подарък за младото семейство, което от 7 години живее на Острова на Афродита

Първото бебе за 2015 година в Кипър е българче. Най-малката нашенка пристигна на Острова на Афродита заедно с празничните поздравления, само 5 минути след началото на новата година.

Малката Мартина стана най-скъпият новогодишен подарък за младото семейство Ценеви, което живее в Кипър от 7 години. Първата им рожба се роди точно в 00.05 ч. на 1 януари в най-голямата детска болница на острова "Архиепископ Макариос Трети" в Никозия, предаде БНР. Българското момиченце тежи 3,200 килограма.

Младата майка Теодора бе много развълнувана и щастлива, макар и малко уморена. Преди 7 години тя е очаквала бебе, но за съжаление го е загубила в седмия месец от бремеността си. Тогава е решила да напусне България в търсене на по-добро бъдеще. "Аз просто искам здраве за бебето ми и семейството ми", каза тя в първите си интервюта от болницата след щастливото събитие.

Българите все още са една от най-големите чуждестранни общности в Кипър, но в последните години мнозина напуснаха острова, в резултат на икономическата криза и високата безработица. Много нашенци работеха в строителството, което претърпя много сериозен удар от финансовата катастрофа през 2013 г. Масово българи са заети в туристическата индустрия, хотелиерството и ресторантьорството на острова.

Припомняме, че първото бебе, което се роди у нас, проплака във Варна на 1 януари 2015 г, в 00:01 ч.