Отвори сърцето си, Варна: 100 души бедстват в приюта за бездомни

Мисия Варна

01-01-2015, 12:53

Снимка:

Фейсбук

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненецът Никола Куташки призовава съгражданите си да помогнат на хората, намерили подслон, но обречени на глад

"Тази кампания е в помощ на хората от приюта във Варна. В момента там вече са над 100 наши съграждани, които бедстват", обяснява Никола в страницата на събитието, което е създал за инициативата "Отвори сърцето си, Варна".

"Днес се видях с управителя и той със свито сърце ми каза, че капацитета на приюта е от 40 човека, но вече там има над 100 човека и за тях храна няма!!! В момента даже и за тези 40 няма храна, да не говорим за другите. Идеята ми е скъпи приятели, за пореден път да вземем нещата в наши ръце и да ги нахраним тези душички. Призовавам на 1-ви в 15.00 да се съберем пред приюта и да споделим трапезата си с тези наши братя, сестри и деца в крайна нужда. Нека всеки донесе каквото има възможност. Става дума за готова за консумация храна, консерви, плодове,сухари,хляб, сокове и т.н. Ако имате дрехи, обувки които няма да ползвате, донесете и тях", пише още Никола и призовава:

"Моля, нека когато купуваме поредния подарък, да се замислим дали наистина, имаме нужда от него, дали няма да е по-добре да помогнем на някого, който няма и филия хляб на масата... Ако някой не може на 1-ви, да ми се обади, за да се уговорим за друг ден. Моля. разпространете това приятели!!!!

Искам и да благодаря на колегите ми от Юнимастърс, които първи се отзоваха и събраха 500 лв., с които закупих консерви, хляб, сокове, за да можеше миналата седмица хората в приюта да имат с какво да се хранят."