Предсказания на Нострадамус за 2015-та всяват нов смут

Животът

01-01-2015, 11:49

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За 2015 г. Нострадамус е предрекъл събитие в средата на годината, което ще изправи света пред трета световна война

Тълкувателите на великия пророк Нострадамус всяха нов смут сред обществеността. Те твърдят, че през следващата година близо 1/3 от населението на Земята ще погине, а след края на годината, континентите ще започнат да се цепят.

Най-новото тълкуване направено на четиристишията на Нострадамус хвърли за пореден път в смут феновете на предсказанията му.

Пророчествата на Нострадамус изумяват света от столетия. Истинското име на френския астролог е Мишел дьо Нострадам, а най-известният му труд е "Предсказания" (Les Propheties). Първото издание на книгата излиза през 1555 г. - 11 години преди смъртта му. Написаните в нея четиристишия съдържат хиляди предсказания, много от които са се сбъднали буквално векове по-късно.

Според някои руски сайтове за 2015 г. Нострадамус е предрекъл необичайно събитие в средата на годината, което ще изправи света пред трета световна война.

Също така е предсказал, че нова религия ще обедини хората и ще стане единствена на Земята, както и раждането на месия, който ще предотврати апокалипсиса и ще спаси хората от гибел.

Сайтът Mix Top 10 Lists публикува други 10 топпророчества на Нострадамус, разшифровани от експерти, че се отнасят за 2015 г.

1. Езиковите различия ще изчезнат
Нострадамус пише, че след изобретяването на това, което той нарича “нов двигател”, светът ще бъде "като в дните преди Вавилон". Изглежда, той говори за нещо като универсална преводаческа машина - може би компютър. Според него това развитие скоро ще постави край на държавите.

2. Мъртвите ще възкръснат
"Недалеч от епохата на новото хилядолетие, когато няма да има повече място в ада, мъртвите ще излязат от гробовете си”, предупредил веднъж своите читатели Нострадамус. Тази смразяваща прогноза е в съответствие с пророчествата, намиращи се в Откровението на Йоан в Новия завет.

3. Световната икономика ще се срине
Съкровищата им ще изчезнат и "богатите ще умират многократно", казва Нострадамус. Световната икономика е на ръба на фалита от 2009 г. Не е изненадващо, че САЩ настояват за увеличаване на тавана на дълга.

4. Голямо изригване на вулкана Везувий
Мощно изригване на вулкана Везувий в бъдеще е сигурно и то ще бъде огромно. То може да се случи в края на 2015 г. или началото на 2016-а. Вероятно е това да се окаже най-силното изригване на Везувий след 79 г. и 1631 г., когато са регистрирани двете най-страшни изригвания в историята на вулкана. Ако стане през деня, засегнатият район ще потъне в пълен мрак. Възможно е земетресения да удрят на всеки пет или десет минути, преди да тръгне ужасяващият поток от лава и пепел, който ще убие между 6000 и 16 000 души.

5. Хората ще живеят до над 200 години
Напредъкът в медицината ще удължи средната продължителност на живота до 200 г. 80-годишният човек ще изглежда като 50-годишен, казва пророкът.

6. Радиация ще изгори света
"Кралете ще ограбят горите, небето ще се разтвори, полетата ще бъдат изгорени от топлината", пише Нострадамус. Това е предупреждение, че унищожаването на тропическите гори ще направи дупка в озоновия слой и ще изложи Земята на вредната ултравиолетова радиация.

7. Силно земетресение в западната част на САЩ
Не са посочени точните думи на Нострадамус, но се предполага, че бедствието може да започне със земетресение, което много скоро да се превърне в нещо още по-страшно - изригване на вулкан или в най-лошия случай на супервулкан. Досега е имало две големи изригвания на територията на САЩ - на Ласен Пийк, намиращ се в Калифорния, през май 1915 г. и на вулкана Света Елена в щата Вашингтон на 18 май 1980 г. Силно земетресение пък разтърсва Сиатъл през февруари 2001 г. 14-ата му годишнина е критична дата.

8. Хората ще се научат да говорят с животни
Напредъкът в науката за телепатията ще направи възможно хората да говорят със своите домашни любимци и животните във фермата. Това ще доведе до подем на вегетарианството, тъй като, както пише Нострадамус, "прасето ще стане брат за човека".

9. Всички данъци ще бъдат премахнати в западния свят
Голям бунт ще сложи край на всякакво данъчно облагане завинаги. Пророкът пише: "Хората ще откажат да плащат данък на краля".

10. Бъдещите родители ще се нуждаят от разрешително
Дните, когато всеки може да си има бебе, ще се превърнат в минало някъде около 2013 г., предсказва Нострадамус. Дали това няма да се окаже усилие на света да спре пренаселеността? Би било твърде драстично, тъй като децата принадлежат на родителите си, а не на правителствата.