Румънци окупираха хотелите край Варна

Туризъм

31-12-2014, 18:58

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честита Нова година от Сидни, Токио, Сингапур и Оукланд (видео)

Българите пък масово предпочитат за празничната нощ по-топли дестинации като Гърция и Турция

Румънски туристи превзеха хотелите по Северното Черноморие за новогодишната нощ, предаде Нова ТВ.

15 хотела край Варна отвориха врати за Нова година. 90% от туристите са румънци, а тази година има и молдовци. Гостите започнаха да пристигат още вчера, настаняването в някои от хотелите продължава. Туристите ще останат до 2 януари.

СПА процедури и ядене и пиене на корем на ниски цени. Това е печелившата формула за родните хотелиери по морето, с които привличат чужденците. Средната цена на пакетите "ол инклузив" за три нощувки е около 200 евро.

Антуки Василис за втори път ще посрещне Нова година във Варна. С нетърпение очаква празничната трапеза, защото е почитател на някои традиционни български ястия. Българската и румънската кухни са много близки и затова не е трудно да се задоволят и най-претенциозните вкусове.

Въпреки запълнения капацитет на хотелите по Северното Черноморие за Нова година от бранша отчитат спад. В предишни години за празниците са работели над 30 хотела, а тази са два пъти по-малко.

Освен румънци, в хотелите край Варна ще посрещнат и туристи от Израел. Българите пък масово предпочитат за празничната нощ по-топли дестинации като Гърция и Турция.