45 огнеборци и спасители с 20 пожарни коли бдят през Новогодишната нощ

Новините

31-12-2014, 18:05

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автобуси возят безплатно в Новогодишната нощ

Внимание! Пиратки

10 екипа ще осигуряват безопасността на варненци по време на празничните концерти, заря и други мероприятия, свързани с използването на фойерверки

По време на Новогодишните празници безопасността ще бъде осигурявана от дежурните служители от пожарната във Варна, във взаимодействие с останалите основни части от Единната спасителна система, а именно полиция, Спешна помощ и ДНС 112, заяви за Радио "Фокус" Ивана Милева, говорител на полицията в града. Тя посочи, че пожарната има готовност по искане на Община Варна, във взаимодействие с кмета на общината Иван Портних, да осигури пожарен автомобил за обезпечаване на пожарната безопасност и защита на населението по време на празничните концерти, заря и други мероприятия, свързани с използването на фойерверки. Милева допълни, че е изработен и списък на обекти, в които ще се провеждат коледни и новогодишни събирания, и е предоставен за сведение и координация в Оперативния център на пожарната в града с оглед на осигуряване на навременна реакция на силите и средствата на РДПБЗН – Варна при съобщение за произшествие.

В новогодишната нощ на дежурство във Варна ще бъдат 10 екипа в състав от 45 пожарникари и спасители с 20 пожарни автомобила и две автомеханични стълби. В област Варна в готовност за помощ – на домашно дежурство, ще бъдат още 5 екипа. "Към момента във връзка с коледните и новогодишните празници са извършени 81 проверки на обекти на територията на област Варна и са връчени 32 писмени разпореждания, които се отнасят за осигуряване на безопасната евакуация на гостите в хотелите, както и за проверка и презареждане на наличните пожарогасителните уреди", каза в заключение говорителят на полицията в града.