И все пак сняг за Нова година

Животът

25-12-2014, 15:39

Снимка:

spynet.ru

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Температури под -10 в планините

Почти между "Осана и разпни го" бяха прогнозите за края на тази година. От снежен апокалипсис до летни температури вещаеха синоптиците. В "гаданията" бяха включени цъфтящи цветя и дървета, изгреви, залези и куп други предзнаменования.

Днес - седмица преди началото на новата 2015 г., неизвестните около времето, с която ще е я посрещнем, са все по-малко. А то ще е студено, мноого студено.

И тук-там снежно.

Даже и във Варна ще завали още в понеделник. Последните 3 дни на 2014-а ще са бели и студени с температури от -4 до -2 градуса. На 1-ви януари ще е слънчево и мразовито до -8 градуса. В следващите почивни дни ще се затопли до +8.

В Трявна, където по празници се изнася половина Варна, сняг ще има в понеделник. След това ще е прекалено студено, за да вали. В Новогодишната нощ температурата ще падне до -15 градуса. В първия ден на новата година ще е -6. Кратко затопляне ще донесе сняг на 4.01, така че не отлагайте прибирането за последния почивен ден. Подбна е прогнозата и за целия Габровски балкан.

Ако ще карате ски в Банско, трябва да знаете, че там ще вали сняг на 29-и, 30-и и 31-ви, когато започва да застудява и снегът спира. В новогодишнта нощ ще е особено "хладно" - минус 11 градуса. След това ще е по-топло и без валежи до края на почивните дни.

На Чепеларе и Пампорово също очакват снеговалеж на 29-и, 30-и и 31-ви. Тук студът "хваща" още във вторник и от 30-ти до 2-ри температурите ще са под нулата. Най-студено ще е в новогодишната нощ - минус 14 градуса.

На Боровец ще вали сняг на 29-и и 30-и. Най-студено ще е на 31-ви от -13 до -10, а на 1-ви - от -12 до -7. Сняг ще вали отново на 4-и.

Относителен късмет с времето ще имат избралите да посрещат Новата година в съседните Гурция и Турция. На Халкидики няма да има сняг, но ще вали дъжд. Температурата на 1-ви януари ще около -1 и -2 градуса. В Истанбул живакът в термометъра няма да пада под 4 градуса, ще има слаби превалявания от дъжд.