Пролет за Коледа, за Нова година... ще видим

Новините

23-12-2014, 18:13

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Динамична метеорологична обстановка по празниците предвиждат синоптиците

Във Варна утре ще преобладава ясно и слънчево, топло за сезона време, съобщават от НИМХ-Варна. Ще продължи да духа слаб до умерен, на места в Североизточна България и по Северното Черноморие в началото на нощта все още временно силен западен вятър, който утре постепенно ще отслабне и ще се обърне от югозапад. Минимални температури 3-8, максимални 14-19 градуса; за Варна минимална около 8, максимална около 16 градуса. Вълнение 1-2, в окрито море 2-3 бала. Температура на морската вода 8-9 градуса.

"Ще изкараме слънчева и топла Коледа, но по Нова година нещата ще се променят и ще бъде значително по-студено. Но изгледи за сняг по Черноморието засега няма, а и е рано да се каже - зимата току-що почна", коментира за Varnautre.bg дежурният синоптик Мирослав Петров. А на въпроса какво означават тук-таме цъфналите по балконите на варненци мушката и рози, той отговори, че това изобщо не може да се приеме като знак за сурова зима, а по-скоро като знак, че в момента температурите са по-високи от обичайното.

В останалата част от България през Коледните и Новогодишни празници времето ще бъде доста динамично, с чести промени в температурите, а вятърът ще бъде умерен, временно и силен, прогнозират от НИМХ-БАН. На 24 и 25 декември ще бъде слънчево, като на места максималните температури могат да достигнат до 15-17 градуса. От 26-и ще започне падане на температурите, като на 27-и се очакват и валежи от сняг в голяма част от страната. За около два дни - 28 и 29 декември, се очаква леко затопляне и валежи само на места предимно от дъжд. От 30-и отново ще застудее и се очакват превалявания от сняг.