Григор Димитров е спортист №1 на България!

Спорт

22-12-2014, 22:28

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Щангистът Иван Марков се нареди втори

Тенисистът Григор Димитров беше определен за най-добър спортист на България за 2014 г. След него се наредиха щангистът Иван Марков и сноубордистката Александра Жекова.

Димитров направи най-силния сезон в кариерата си. Хасковлията спечели три купи на три различни настилки, достигна осмо място в световната ранглиста и игра полуфинал на "Уимбълдън" и четвъртфинал на Australian Open.

Преди година тенисистът остана втори в анкетата зад бореца Иво Ангелов. Наскоро Димитров спечели "Спортен Икар" за постижение на годината.
Хасковлията е първият представител на тениса, който получава престижната награда.

Марков взе сребърен медал в категория до 85 килограма от световното по вдигане на тежести в Алмати, Казахстан. Жекова постигна най-доброто представяне на български състезател на олимпийските игри в Сочи 2014, като стана пета в сноубордкроса.

За най-добър треньор в България беше избрана Ина Ананиева. Под нейно ръководство ансамбълът по художествена гимнастика стана световен шампион. Тя е първата жена, която през последните 31 години печели приза.

"Не е тайна кой е отборът на годината", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев и обяви, че връчва наградата на ансамбъла по художествена гимнастика. По думите му това е един от най-българските спортове, а отборът е "символ на съвършенството", съобщи Дневник.

"Световната титла ни научи, че няма нищо по-силно от вярата и няма нищо по-красиво от сбъднатата мечта", казаха момичетата.

Стела Енева взе приза за най-добър спортист с увреждания. "Искам да благодаря на госпожа Фандъкова. Може би вие сте ми кадемчето", каза тя при получаването на отличието.

В словото си Кралев заяви, че за съжаление успехите в спорта през годината не са били много. Той обаче увери, че министерството ще положи усилия това да се промени. "Ще се борим и ще осигурим максимално добри условия за олимпийска подготовка.