Работници от ТЕЦ-а чакат подкрепа от варненци за масови протести (видео)

Има реална опасност цяла Североизточна България да остане без ток, алармираха енергетиците на протест във Варна днес

Работници от ТЕЦ "Варна" излязоха на пореден протест в 17 ч днес пред Областна администрация, за да връчат декларация на губернатора Стоян Пасев. С документа те изказват несъгласието си срещу затварянето на топлоцентралата на 31 декември. "Ако обществеността на Варна сметне, че ТЕЦ "Варна" е необходима на Североизточна България и ни подкрепи, нашите протести нямат да свършат дотук", категорични са от синдиката на енергетиците към КНСБ.

Служители на Енерго-Про също подкрепиха колегите си и обявиха, че има реална опасност цяла Североизточна България да остане без ток.

Протестиращите от синдиката на енергетиците към КНСБ носеха плакати с надписи: "Не на страха и тормоза на работното място, на лъжите и беззаконието!!!", "Събудете се!!! Да спасим Варна и енергетиката в Североизточна България! Колко още ще спим?". Активистът Росен Марков, облечен като Дядо Коледа, но бос по асфалта, също подкрепи протеста, с табела на врата "Не оголвайте енергетиката Ток не свещи" и с пакет коледни свещи в ръка.

ВИДЕОРЕПОРТАЖ