Най-малките джудисти на "Десант" с 11 медала от август насам

Спорт

22-12-2014, 12:37

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Джудо е прекрасен спорт за деца, който за разлика от други спортове може да се практикува от ранна възраст", сподели председателят на клуба Николай Добруджански

Най-малките джудисти на "Десант" участваха на международния турнир по джудо "Олимпия", който се проведе този уикенд в София. Светослав Томов (кат. "+ 50 кг.") спечели сребърен медал, а при юношите Теодор Русев-младши (кат. "60 кг.") бронзов медал след две победи и една загуба на полуфинал.

Само седмица по-рано, на 14 декември, неделя, възпитаниците на Йвайло Попов и Радослав Букоров записаха участие на коледен турнир по джудо в гр. Сливен в конкуренцията на 16 отбора от цялата страна. При на - малките "подрастващи" първа група Мартин Георгиев, който бе и най-малкият сред над 200 участници със своите 5 години откри състезанието с невероятен иппон в категория "20 кг.", но в крайна сметка след загуба в последвалите схватки остана седми. В същата категория Теодор Костов се класира пети. В следващата възрастова група Велимир Попов (кат. "24 кг.") след три победи и една загуба зае призовото трето място. Мартин Шкодров (кат. "27 кг.") се класира седми, Виктор Димитров (кат. "30 кг.") зае пето място, Александър Георгиев (кат. "34 кг.") - седмо, Свилен Иванов (кат. "37 кг.") също не успя за малко да прескочи петото място, Светослав Томов при най-тежките остана седми. При трета възрастова група, най големите, Александър Савов (кат. "27 кг.") след чудесни победи в предварителните срещи загуби полуфинала и остана трети, а Даниел Захариев (кат. "46 кг.") остана пети.

Равносметката за "Десант" е 11 медала от началото на август досега, а амбициите за следващата година са доста по-големи. Треньорът Ивайло Попов заяви: "Изключително съм доволен от всички състезатели, подготовката дава своето отражение в този изключително конкурентен спорт. Радостното е, че на последните състезания всички наши състезатели записват минимум по една победа. За следващата година планираме над 10 състезания за най-малките и силно се надявам да успеем да обезпечим участието във всички".

Председателят на "Десант" Николай Добруджански сподели, че въпреки трудностите с привличане на спонсори за джудо секцията на клуба, не възнамерява да ограничава състезателната дейност в тази насока. "Джудо е прекрасен спорт за деца, който за разлика от други спортове може да се практикува от ранна възраст. Разбира се, изграждането на състезателни навици изисква участие в множество съревнования. Опитваме се да намерим партньор, който да подкрепи детския ни джудо-отбор за обезпечаване на тези участия, а и варненското джудо като цяло, доколкото се очертаваме като представител на морската ни столица в националната джудо сцена след дълги години отсъствие. Изключително сме благодарни на ОП "Спорт Варна" и неговия управител Николай Костадинов за условията, които ни предоставят в спортен комплекс "Простор", където провеждаме заниманията си", допълни Добруджански.