Богослава Дянкова e № 1 на плувен клуб Черно море

Специална награда за 16 подобрени национални рекорда през 2014 г. получи талантът Дениел Нанков

Богослава Дянкова е победител в почетната десетка на варненския плувен клуб "Черно море". Наградата й бе връчена на тържествена церемония от зам.-председателя на ПСК "Черно море" Румяна Йосифова. Подгласници на победителката в класацията са Бояна Кирчева, Арсений Бекетов, Виктор Николов, Албена Мартинова, Павлина Тодорова, Явор Цонев, Мина Славкова, Антоанета Милева и Александър Пенев.

Специална награда за 16 подобрени национални рекорда през 2014 г. получи талантът Дениел Нанков. Той е лауреат на голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" в секция "Спорт".

Десетте призьори са излъчени на базата на точковата система на Българска федерация плувни спортове, респективно по изискванията на ФИНА. Това е първата почетна десетка на клуба – класирането е смесено, и за мъже, и за жени. Ръководството отправи пожелание догодина успехите да са още по-големи, за да се обособят две направления. Над 90 състезатели и треньорите им Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Никола Петров и Васил Колесниченко, присъстваха на тържествената церемония по награждаването на отличените плувци, като четирима призьори от десетката отсъстваха заради участия в турнири.

Награда "Треньор на 2014" бе връчена от родителския актив на главния наставник на варненци Борислав Георгиев. Приз получи и треньорът Калоян Георгиев. Емблемата на ПСК "Черно море" Надежда Парушева бе отличена за най-дългогодишен деятел на клуба. Тя поздрави състезателите и им пожела да покоряват нови спортни върхове.

Повече престижни участия на европейско и балканско ниво през 2015 г. пожела на плувците зам.-председателят на ПСК "Черно море" Румяна Йосифова.

"Тази година успехите са много, благодарение на усилията на всички състезатели. Бъдете здрави и нека светлите Рождествени дни ви донесат късмет", обърна се към плувците Йосифова. Тя апелира да бъде даден успешен старт на първото състезание през идната година, чийто домакин ще е "Черно море" – турнирът "Пингвин".

Призьорите от почетната десетка получиха парични бонуси, а всички състезатели се сдобиха с бутикови календари, на които са запечатани успехите на медалистите. По време на тържеството те разрязаха две вкусни торти във формата на плувен басейн.