Купете за близките си здравословни подаръци

Животът

21-12-2014, 10:51

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Електрически масажор е идеален подарък за работещите в офис

С времето сякаш значението на Рождество Христово се е променило и до някъде – забравило. Голяма част от хората свързват Коледните празници повече с продължителното мързелуване вкъщи и с подаръците, които ги очакват под елхата, пише Dnes.bg.

Често не знаем какво да подарим на семейството и своите приятели. Понякога пилеем средства в ненужен лукс, а друг път купуваме вещи от типа „отбиване на номера“.

Ако искаме наистина да зарадваме близките си обаче, най-добрата идея за подрък е това, което наистина ще бъде полезно за тях и ще им гарантира здраве в дългосрочен ефект.
Анатомичните възглавници например осигуряват правилното разположение на шийните прешлени, за да може вратът да си почине пълноценно през нощта. Те са препоръчителни най-вече за хора, за които е характерен застоял и обездвижен начин на живот.
Най-подходящи са латексовите, които осигуряват антибактериална и антиалергична среда, за да се чувствате отпочинали и свежи всяка сутрин.Това намалява вероятността от развиване на алергии и други здравословни проблеми.
Работата в офис, пред компютъра, по цял ден на стол, без особено движение се отразява много болезнено на някои хора. Много от тях днес страдат от болки в кръста или гърба, а нямат време, понякога и средства за спортуване или масаж.
Електрическите масажори са едно съвременно решение на проблема. Можете да подарите такъв на ваши близки, които се оплакват от схващане, шипове или пък отоци в краката.
Апаратът за кръвно е задължителен атрибут за всеки един дом. Редовното измерване на кръвното в домашни условия намалява риска от инфаркт или инсулт.
Ако искате да поднесете подарък за здраве по Коледа и Нова година, помислете и за интелигентна спортна екипировка. На пазара се предлагат часовници, които измерват пулса ви и кръвното, докато спортувате или ходите.
Другият вариант е да подарите специален чип, който се поставя в обувката и измерва същите показатели. Подаръкът е по-скъп като цена, но пък ако получателят обича да тренира, със сигурност ще му се зарадва.
Много добра идея е сокоизстисквачката. Прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци често имат по-добър вкус от тези в кутиите и бутилките. Освен това домашно приготвеният сок може да се окаже наистина добър избор за здравословния ни начин на живот.
Комплект за ароматерапия със сигурност би зарадвал ваш близък. Ефектът на ароматерапията е доказан - спомага облекчаването на различни болки, тонизира и подобрява съня, намалява стреса, като влияе особено благоприятно на психическото здраве и укрепва имунната система. Не трябва да се забравя още, че ароматерапията е и мощен афродизиак.
Не на последно място чудесен начин да се погрижите за здравето на хората около себе си е подарък като картата за фитнес. Спортът изисква доста от нас, но възнаграждава щедро нашите труд и постоянство. Той е гаранция за дълъг и пълноценен живот и по-ведър дух. Какво по-добро за човек, когото обичаме?
В случай, че разполагате с ограничени финанси, можете да спретнете и една малка кошница, в която да сложите различни плодове, сурови ядки, чайове, бурканче мед и зърнена закуска.
Усилията ви ще бъдат възнаградени.