Георги Михов бе награден със златния глобус "Кор Кароли"

Спорт

21-12-2014, 10:07

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Роял Хелена" грабна Златен глобус "Кор Кароли"

По традиция бяха връчени грамоти на спонсори и портньори

Носителят на златния глобус "Кор Кароли" за най-добро морско ветроходно постижение за 2014 г. - Георги Михов, шкипер на яхта „Venid Yacht”, бе награден на церемония в община Варна.

Регата "Bosphorus Cup" се проведе от 30 май до 2 юни във водите на Босфора пред Истанбул. Главен организатор е Турската федерация по ветроходство. През тази година бе 13-то издание на регатата с около 80 състезаващи се екипажа. “Venid Yacht” се класира на 1-во място в клас IRC-2 сред 16 яхти с три 1-ви места и едно 2-ро от четири гонки. В общото класиране яхтата е на 9-то място.

Яхта “Venid Yacht” е Elan 410, сериен тип. Оборудвана е съгласно изискванията на Морска администрация и е с отличен гардероб от ветрила. Шкипера и екипажа са редовни участници и в различни регати у нас и в чужбина и имат множество призови места. В регата "Кор Кароли" участват редовно от 2009 година и имат 5 първи места в класа си.

По традиция бяха връчени грамоти на спонсори и портньори.

"С всяка изминала година тази награда се печели все по-трудно и по-трудно. Радвам се, че тази година отличието е за нас", каза Михов.

Лилия Христова-директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" поздрави присъстващите от името на кмета на Варна и връчи грамотата на победителя тази година. Г-жа Христова обяви пред всички, че през следващата година бюджетът за водните спортове на Община Варна ще е в размер на повече от 65 000 лева, което предизвика истинска радостна емоция сред присъстващите.