Треньор по плуване складирал наркотици в шкафчето си в басейн "Делфини"

Крими

20-12-2014, 09:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Георги Колев маскирал амфетамините с лого на известна автомобила марка в кутийка от "Упсарин"

Треньор по плуване, който бе задържан при акция на ДАНС във вторник, обърнал детския басейн "Делфини" във Варна в наркодепо, съобщи БЛИЦ. 25-годишният Георги Колев кътал в шкафчето си в съблекалнята част от дозите дрога, която разпространявал заедно с брат си Златин и 21-годишната Джована Роева.
Тримата бяха атакувани след продължителна разработка, като в дома на Златин и приятелката му Джована, разследващите откриха и иззеха солидно количество дрога. При акцията на дансаджиите се натъкнали на 29 дози марихуана, 29 дози производни на амфетамина, 49 таблетки екстази, 29 празни пликчета със следи от наркотични вещества по тях, електронни везни, керамична плоча и други атрибути, по които също са установени следи от наркотици. Свидетели разказали, че братята продавали дрогата, а "химикът" в групата била Джоана, която подготвяла дозите за наркопазара.

Групата била следена и слушана месеци наред. Разследващите прихванали разговори между тримата, които говорили помежду си кодови имена. Така марихуаната била наричана "Мара", амфетамините – "Ани", а за хапчетата се говорело като за "джанти".

Вчера следобед служители на ДАНС, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна, отишли да претърсят и работното място на Георги. В обществения басейн "Делфини", където плуват деца от 8 до 15 годишна възраст, той работел като спасител и треньор. След задържането му обаче, тъй като три дни не се появил на работа, а никой от близките му не се обадил да каже, че е закопчан, ръководството решило да го уволни. Решението им било категорично, след като дансаджиите изкарали от шкафчето му пет дози амфетамини. Те били маскирани в кутийка от "Упсарин" – пъхнати под истинска таблетка от лекарството и увити в станиол. На всяко едно от хапчетата дрога, било щамповано логото на "Тойота". При претърсванията в домовете на задържаните наркодилъри, полицаите открили и хапове с щампа "Мазда". Източници на БЛИЦ коментираха, че това е чета практика и се прави с цел рекламен трик, а също така различните щампи маркирали видовете дрога.

Както вече писахме, двамата братя остават зад решетките, а Джована е с мярка "домашен арест" под наблюдението на родителите си. Интересното в случая е, че 21-годишната варненка е щерка не на кого да е, а на известния от близкото минало ъндърграунд герой – Димитър Роев, който наскоро бе осъден на трета инстанция за държане и разпространение на наркотици. Запознати със задържането на Джована коментираха, че въпреки отявлен бандит, той е бил бесен на дъщеря си, която е наркозависима, че вече тотално е поела по неговия път.