Засадиха 105 дръвчета в Морската заради строежа на ул. "Подвис"

Мисия Варна

18-12-2014, 13:04

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всички градинки и вековни дървета във Варна влязоха в зелен регистър

Промяна в общинска наредба задължава инвеститорите да изпълнят компенсаторната програма, преди да са почнали да строят

105 дръвчета са засадени в Морската градина като компенсация за изсичането на 58 дървета на ул. "Подвис". Сечта, която разтревожи жителите на квартала преди седмица, е свързана с подготвянето на определен терен за строеж. Имотът, който е бил общински, е закупен от частен инвеститор, който ще вдига на мястото кооперация с магазини и покрит паркинг

"Инвеститорът вече е реализирал компенсационна програма - засадени са 105 дървета в Морската градина", коментира днес кметът Иван Портних. "Припомням, че по мое нареждане бе променена наредбата и оттук нататък документи за откриване на строителна площадка няма да бъдат издавани, докато не бъде реализирано компенсаторно засяване на растителност", каза още кметът и допълни, че ще бъде направена още една поправка, която ще регламентира и срок по изпълнение на компенсационните програми.

"Ние не можем и не бива да спираме инвестиционния процес, но задължително трябва да имаме регламент, според който зелената система на града не трябва да намалява, а напротив, да се увеличава", категоричен е Иван Портних.