Полицията разоръжи банда за обири от варненски супермаркети

Крими

17-12-2014, 10:24

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

27-годишен добричлия е установен като фактически извършител на четири грабежа

Криминалисти от ОДМВР – Варна разкриха и задържаха извършителят на четири въоръжени грабежа от магазини. След проведена специализирана полицейска операция и оперативно – издирвателни дейности под надзора на Районна прокуратура – Варна, на 15 декември са задържани двама мъже и една жена. Единият от мъжете – А.С. на 27 години от Добрич е установен като извършител на четири въоръжени грабежа на територията на Варна.

Мъжът е действал в територията на Първо и Второ РУП, където за два дни е извършил четири въоръжени грабежа. При единия от случаите е отнета на сумата от 700 лв. от денонощен магазин за хранителни стоки; при втория - сумата от 300 лв. и две кутии с цигари, при третия случай - сумата от 200 лв. и три ваучера на мобилен оператор, а при четвъртия – сумата от 120 лв. Престъпленията са извършени в магазини за хранителни стоки.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Варна. На А.С. е повдигнато обвинение за извършването на четири въоръжени грабежа. Мъжът е задържан за 72 часа. Същият е криминално проявен по чл. 194 и за притежание на наркотични вещества като непълнолетен.