Шофьор без книжка блъсна пешеходец, друг настигна велосипедист и го прегази

Крими

16-12-2014, 11:56

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шестима пострадаха в 5 катастрофи за денонощие

Шестима са пострадали в пет катастрофи през последното денонощие във Варна и областта. Вчера около 9:20 часа на ул. "Първи май", близо до автомивка, в посока от "Аспарухово" към "Галата", 57-годишната водачка "Алфа Ромео" от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (заледен участък от пътя), губи контрол над автомобила, навлиза изцяло в насрещното платно за движение и блъска "Опел".

Вследствие на инцидента са пострадали щофьорката на Алфата, която получава контузия на гръден кош, и пътник от опела - мъж на 34 години, който също получава контузни наранявания. И двамата са прегледани и освободени, без опасност за живота.

Два часа по-късно на ул. "Доброволци" в Циганската махала, 63-годишен водач на "Хонда", застига и блъска велосипедист, мъж на 70 години от Варна, който се движи пред автомобила. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузия на гръбначен стълб, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

При излизане от паркинг и включване в движението по ул. "Отец Паисий", водачът на "Пежо" на 38 години не спира на СТОП и блъска "Нисан", движещ се по пътя с предимство. Вследствие на инцидента е пострадала водачката на втория автомобил, жена на 51 години, която получава контузия на гръден кош, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

Около 17:00 часа, по бул. "В. Левски» до бензиностанция, водачка "Рено"-на 31 години от Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция, блъска "Опел", спиращ пред нея. Вследствие на инцидента е пострадал пътник от втория автомобил - 51- годишен мъж от София, който получава контузия на гръбначен стълб, прегледан и освободен, без опасност за живота.

В Провадия около 15:50 часа, пък блъснаха пешеходец. На кръстовището на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" и ул. "Шипка", неправоспосоен 58-годишен шофьор на "Опел", не пропуска и блъска 65-годишен пешеходец, който пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента мъжът е получил леки контузни наранявания в областта на лявото бедро и лявата буза, прегледан и освободен, без опасност за живота.