Стефан Станчев: За мен ще е неуспех ако не се класираме в първата шестица

Другата ни цел в Купата на България, каза бранителят на Черно море

Черно море е в борбата за топ 6, достижима ли е целта пред отбора?
Трудно ще достигнем целта си, но все още я преследваме, тъй като е възможно да спечелим следващите три мача до края на втория дял от редовния сезон. Чакаме грешки и на другите отбори, борещи се за Топ 6. Успяхме да победим Левски, но за съжаление загубихме последния мач с ЦСКА и оттук нататък не зависи само от нас дали ще се класираме.

Каква година изпраща Черно море?
Хубаво е, че сме продължили за Купата на България. Това е една добра цел, която можем да гоним след Нова година, дори и да не се класираме в шестицата. Годината не е много добра за Черно море, от гледна точка на това, че има много контузии. А това по принцип е най-важното за всеки спортист. Затова искам да пожелая на всички мои съотборници и на останалите клубове, да нямат толкова контузии, колкото имахме тази година ние.

Смяташ ли, че се играе честно в "А" група?
Смятам, че в "А" група се играе честно. Никога не съм участвал в "такива мачове" и не мога да повярвам, че ги има. Искрено се надявам да не е вярно това, което се говори. Познавам нашия капитан Киро Котев много добре и не мога да повярвам, че той би участвал в такива мачове. Абсурдно е.

По-интересно ли е първенството в този формат с първа и втора шестица?
Да. То се вижда и по точково отношение. Близо сме един до друг в борбата за Топ 6. Интересно е, но разбира се по-интересно ще е да си в горната шестица. Там ще играеш с по-силни отбори. Затова всеки иска да се класира в горната половина.

Ще признаете ли за неуспех Черно море да остане във втората шестица?
Аз лично ще го приема като неуспех. Това ни беше поставено като цел и ако не го постигнем при всички положение е неуспех. Успех е, че все още сме в играта за Купата на България и ако не успеем да се доберем до Топ 6, ще хвърлим всички усилия в този турнир.

Всеобщото мнение е, че Никола Спасов промени много неща в отбора откакто пое Черно море. Според теб кое е основното?
Тактиката е изцяло нова. Даже Мисля, че нито един друг отбор не играе с нашата тактика. Добре ни се получават нещата. Играем агресивен футбол, пресираме. Преди играехме по-дефанзивен футбол. Чакахме самия противник да направи грешка и ние да се възползваме от нея. Сега повече контролираме нещата на терена. Спечелихме много важни мачове. Това не означава, че заради предния треньор нямаме по-добро класиране. Така се случиха нещата просто.

Този стил на игра, който Никола Спасов наложи, ви допада повече?
Да, на всеки в нашия отбор допада повече. Личи си, че играем с настроение.

Работил си и с Георги Иванов, какво ти е мнението за него?
Не мога да кажа лоша дума за него. При Георги Иванов също имахме много добър период. Ако тогава имаше шестици, пак щяхме да се класираме. Тогава бяхме на пето място на полусезона. Резултатите сами говорят.

Срещу грандовете играете доста сполучливо, но допускате грешки срещу по-непретенциозни отбори.
И това го има, но то не е само от тази година. От доста години това се е превърнало в тенденция в Черно море. Срещу силните отбори излизаме и успяваме да им създадем проблеми. Дори и да не успеем да ги победим, поне точка вземаме. Лошото тази година е, че изпуснахме точки, които никой не очакваше и сега в момента те се оказват фатални.