Гръцки кмет: Българските язовири изсипват излишна вода в наш район

Новините

16-12-2014, 07:45

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Досега са наводнени над 500 000 декара земя

След ожесточена битка с водите, евакуираното село Орменио в префектура Еврос в Тракия е спасено, след като местните власти са построили един километър дига на края на населеното място, пише "Български новини". Селото, което принадлежи към община Орестиада не беше залято изцяло. Сто къщи, са били спасени от дигата. Кметът на близкото Суфли, Евангелос Полилиос, каза, че наводненията няма да спрат за следващите два месеца, тъй като водите прииждат непрекъснато от съседна България.

Българските язовири изсипват излишната вода в района на Еврос. Кметът казва, че това е един постоянен кошмар за жителите на района. Общинските работници, служители от Източна Македония и Тракия, армията, полицията и пожарна сили, и местните жители работят непрекъснато, за да се изградят нови диги.

Досега са наводнени над 500 000 декара земя, но е трудно да се изчислят щетите в момента. Местните хора говорят за сериозни щети на селскостопански предприятия и домове, докато повечето земеделски производители са в отчаяние виждайки техните култури напълно унищожена от водата.