Събраха над 1000 лева за храм "Свети Прокопий Варненски" от футболен турнир

Спорт

14-12-2014, 15:27

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Започна надпревара и по ускорен шах в Двореца на културата и спорта

Над 1000 лева бяха събрани на благотворителен турнир по футбол, чиято цел бе набавянето на средства за доизграждането на храм "Свети Прокопий Варненски".

В рамките на два дни общо 14 отбора се включиха в надпреварата, която се проведе в залите "Владислав" и "Плаза спорт център". Организатори бяха Варненска и Великопреславска Митрополия, като турнирът бе под патронажа на кмета на Варна Иван Портних, председателят на Общинския съвет Иван Луков и областният управител Стоян Пасев.

След изключително оспорвани и интересни срещи до финала стигнаха тимовете на ФК и Fullmax. Играчите от спортната марка успяха да спечелят с 3:1.

Сред останалите участници бяха отборите на Варненския свободен университет, Областната дирекция на МВР, Община Варна, В и К, ВМС, Военна полиция и други.

Организаторите връчиха грамота на всички участници, като им благодариха, че са съпричастни с идеята за изграждането на храма. Ведага след края на футболния турнир започна и такъв по ускорен шах в Двореца на културата и спорта.