Пенсионерка изроди бебе на пътя под дъжда в запустяло село

Животът

14-12-2014, 13:53

Снимка:

bTV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Без да изпада в паника, бившата магазинерка взема нещата в свои ръце

Пенсионерка изроди бебе под дъжда в запустяло карнобатско село. Момиченцето тръгнало да излиза на бял свят по-рано, а линейката се забавила, съобщи bTV.

По време на пороите преди седмица Денка Петкова чула странен шум пред вратата си. Видяла свлякла се на пътя родилка: "Гледам, легнала точно ей тук. Ей тук лежи и така свита. Изкарах един губер, една възглавница тук, подложих й отдолу", разказва възрастната жена.

Без да изпада в паника, бившата магазинерка взема нещата в свои ръце. "Гледала съм по телевизията, филми съм гледала. И като светнах с фенерчето, както беше на една страна и виждам, че има нещо издуто. Само й виках: "Дишай дълбоко, дишай!" Обаче тази, която ми светеше, избяга”, обяснява баба Денка.

След всички перипетии, макар и в осмия месец, бебето се ражда живо и здраво. А баба Денка благодари на Господ, че е спасила не един, а два човешки живота, в деня, в който преди 50 години сама станала майка. „Това е Божа работа!", твърди тя. Младата майка не говори добре български, но е благодарна на съседката си, станала акушерка по неволя. "Благодаря!", казва Росица Разие.

Малката Исмегюл е първото бебе, проплакало от поне десетилетие в Козаре - село с едва 18 жители. За да я прибере при себе си обаче, майка й ще трябва да покаже, че може да се грижи за нея.