Майка и дъщеря живеят 15 г., без да плащат наем

Архив Варна

14-12-2014, 12:40

Снимка:

архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Общината отказа да им опрости поредното задължение от 5500 лева

Майка и дъщеря вече цели 15 години си живеят в общинско жилище във Варна, без да плащат нито една стотинка от дължимия минимален наем, съобщава "Монитор". Вместо да се тревожат за набъбналата сметка, която дължат на местната хазна, те за пореден път написали молба до администрацията да им бъде опростена дължимата сума. По сметки на районното кметство „Младост”, на чиято територия се намира общинското жилище, за 15-те години в него наемателките са задлъжняли с над 5500 лева.

На заседанието на общинската комисия по социални дейности стана ясно още, че през всичките тези години, срещу двете са натрупани и огромно количество писма, събрани в дебела преписка. Становището на общинарите е, че дължимата сума няма да им бъдат опростена и трябва да се плати. Дъщерята е студентка в Техническия университет, няма информация дали майката работи, научи varnautre.bg.

Отсега нататък при постъпването на молби за опрощаване на общински наеми, ще се взима под внимание не само становището на съответния районен кмет, но и на домоуправителя на сградата, в която молителите живеят, решиха още общинарите.