Рекордьор превърна в хероин 6 колелета за 6 дни

Крими

12-12-2014, 19:48

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крадци на велосипеди остават в ареста

20-годишен крадец на велосипеди остава в ареста

30-годишен варненец ще лежи близо 3 години при строг режим в затвора заради велокражби

30-годишият варненец В. Петров откраднал за 6 дни 6 колелета, заключени във входовете на блокове в "Чайка" и в Цветния квартал. Според обвинението Петров веднага продавал велосипедите на случайни хора, за да си купи хероин. Тъй като той е многократно осъждан за кражби, настоящата присъда Петров ще търпи при строг режим в затвора.

Ето и подробната информация за престъпленията и присъдата:

30-годишен наркотично зависим мъж беше осъден ефективно днес за серия кражби на велосипеди. В процедура на съкратено съдебно следствие, съдът наложи на В. Петров наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Петров бе признат за виновен за това, че в периода от 18 до 26 юни тази година, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез използване на неустановено техническо средство, извършил поредица еднотипни кражби на общо 6 велосипеда, оставени обикновено на партерни или междуетажни стълбищни площадки на жилищни блокове в Цветния квартал и кв. "Чайка". Общата стойност на отнетото чуждо имущество е за 867 лева.

Подсъдимият в посочения период, в стремеж да си осигури средства за набавяне на хероин, в различни часове на деня обикалял големи жилищни блокове, срязвал проволките на прибрани във входовете велосипеди или разбивал катинарите на заключени общи помещения, ползвани за съхранение на колелета. Отнетото подсъдимият веднага продавал на различни случайни лица.

30-годишен В. Петров е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността. Наложеното му в конкретния случай наказание от Варненския районен съд следва да бъде търпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.