Украйна фалира

Парите

12-12-2014, 07:35

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призова за организиране на донорска конференция на международните кредитори

Украйна е в състояние на банкрут, разкри новият министър на икономическото развитие и търговията Айварас Абромавичус, цитиран от ТАСС. "Държавата по повечето сметки е неплатежоспособна, поради което е просто нереално да се очаква, че ще създадем действителни, а не декларативни програми за стимулиране. Главното е да не се пречи на бизнеса, а той ще се справи", заяви Абромавичус на среща на парламентарната комисия по икономическа политика. Въпреки това той обеща, че в рамките на 2 години Украйна ще влезе в топ 50 на страните в класацията за правене на бизнес Doing Business.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призова за организиране на донорска конференция на международните кредитори с цел осигуряването на допълнителни средства, за да се избегне евентуален фалит. В реч пред парламента той подчерта ангажимента на правителството да проведе тежки реформи, така че да гарантира милиарди долари помощ от западните си партньори. "Киев все пак се нуждае от още средства", допълни Яценюк.

"За да оцелеем, за да предотвратим фалит, ние имаме нужда от международна донорска конференция, приемането на украинския план за възстановяване на тази конференция и помощта на нашите западни партньори", каза Яценюк. Той се позова на информация на в. "Файненшъл таймс" от сряда, че Международният валутен фонд , който е пратил пратеници в Киев тази седмица за разговори по спасителната програма на стойност 17 млрд. долара, е установил недостиг от 15 млрд. долара в програмата.