Съдът наказа крадец на ток от Цветния квартал

Крими

11-12-2014, 15:53

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

41-годишният мъж сам, посредством допълнителен кабел и клема, осъществил прикачването към мрежата

За кражба на ток, Районният съд наложи пробация на 41-годишен мъж от Варна. На 4 юни тази година, при проверка на служители от Енергиен контрол, към "Енерго Про Мрежи", в жилищен блок в Цветния квартал било установено наличие на неправомерно прикачен абонат директно към захранващия кабел на етажно табло.

Самият битов абонат бил с прекъснато елзахранване и демонтиран електромер, поради неплащане на сметки за електричество. За да си осигури ток, 41-годишният мъж сам, посредством допълнителен кабел и клема, осъществил прикачването към мрежата. При внезапната проверка е установено, че кабелът е под напрежение и е била замерена неправомерна консумация на еленергия. В присъствието на полиция и съседи незабавно е било прекъснато електричеството към дома на подсъдимия.

Днес крадецът на ток призна вината си за неправомерното присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената енергия (деяние по чл.234в, ал.1 от НК). По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.