bTV погреба жив варненски футболист

Спорт

11-12-2014, 14:24

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Юношата на Спартак ще съди две телевизии

Голям гаф сътвори националната телевизия bTV . В късната си емисия снощи медията излъчи репортаж за футболиста от Локо Пловдив, който преди три дни загина в катастрофа, станала между селата Йоаким Груево и Кадиево. Футболистът се казва Йордан Пенев, роден е през 1994 г. 

При излъчването на репортажа, телевизията обаче показва снимка на юноша на Спартак Варна, носещ същото име, който от година и два месеца работи в Щутгарт в Германия. 

Това е снимката на юношата на Спартак Варна Йордан Пенев, с която bTV илюстрираха репортажа за загиналия му съименник

Репортаж по същата тема били излъчили и БНТ, като в телевизията майка също използват снимка на варненец, съименник на загиналия, твърди Йордан Пенев. 

Потресен от случилото се, варненският футболист потърси Varnautre.bg, за да разкаже какво са преживели той и неговите близки, след недопустимата грешка на двете телевизии. След излъчването на двата репортажа приятели и роднините изпаднали в шок и започнали да му звънят. "Нямах представа какво са излъчвали, докато не започнаха да ми звънят и да ми пишат във Фейсбук - всико наред ли е и жив ли съм", коментира пред Varnautre.bg Пенев. Заради шока, който е бил принуден да преживее в последните часове, юношата на Спартак ще съди двете телевизии. 

Вижте репортажа на bTV (тук), с който телевизията обяви за мъртъв варненския футболист.