На Тича затрупани с предложения за футболисти

След мача с ЦСКА решават за селекция и лагер

Около месец ще имат на разположение футболистите на Черно море за почивка около коледните и новогодишните празници, научи varnautre.bg. Последният двубой на отбора преди зимната пауза е на 13 декември. В 19-ия кръг от "А" група Черно море гостува на ЦСКА в събота на стадион "Българска Армия" от 16 ч. На следващия ден тимът ще бъде разпуснат. Старши треньорът Никола Спасов е решил да събере играчите си след 10 януари, като в първите ден или два футболистите ще преминат задължителните медицински прегледи.

Все още няма яснота дали в последствие лагера на тима ще се проведе в Турция или отборът ще продължи да се готви в България. Това ще стане едва след мача с "армейците", когато треньорското ръководство и шефовете на Морето се съберат и обсъдят различните варианти.

Относно селекцията, в Черно море ще привлекат най-много двама футболисти. Никола Спасов има нужда от още един полузащитник, с който да засили халфовата линия. Специалистът желае по-голяма вариативност в атака, но това ще стане след завръщането на Бакари, който все още не е възстановен от контузия. Очаква се таранът да започне постепенно с натоварванията след Нова година и да е готов за подновяването на мачовете от шампионата.

Иначе на Тича са затрупани от предложения за нови футболисти. Желаещите да се докажат с екипа на Черно море са много, но засега Никола Спасов мисли единствено за предстоящия мача с ЦСКА.