20 000 лв. награда обявиха за намирането на изчезналия Ларс

Потребител в социалната мрежа твърди, че е видял изчезналия от Златни пясъци германец в София

Награда от 20 000 лв. обявиха близките за намирането на изчезналия това лято германски турист Ларс Миттанк. Германецът е видян за последно това лято на Летище Варна, като издирването му продължава. 

Обявената награда е публикувана в "Намерете Ларс Миттанк" - общност във Фейсбук, чрез която близките му се опитват да намерят информация за изчезналия младеж. Ден след като обявата с наградата е публикувана, под нея потребител в социалната мрежа коментира, че предната седмица е видял Ларс в София.

 

Както Varnautre.bg първи писа 28-годишният германец Ларс Миттанк се води за изчезнал от 8 юли 2014 г. Той е бил на почивка на Златни пясъци в България от 30 юни до 7 юли.  На 19 юли негова приятелка се свърза с редакцията на Varnautre.bg с молба да разпространим информацията за младежа, който така и не се върнал на работа след отпуската. Ларс не се е качил на полета си за Германия на 07.07.2014, както и на следващия си резервиран полет на 08.07.2014 г. Оттогава е в неизвестност. 

Седмица по-късно, по молба на германските власти, полицията в България официално го обяви за издирване

В края на юли у нас пристигна и майката на момчето, за да го търси. Включи се и частен детектив от Германия, които продължава да нищи мистерията около изчезването на Ларс.