Джудистите на варненския "Десант" завоюваха два медала в София

Спорт

08-12-2014, 10:38

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Следващата седмица е големият ни тест в гр. Сливен, където планираме участие с 15 състезатели на детския турнир по джудо

Джудистите на "Десант" отново представиха достойно Варна, след като завоюваха нови два медала на международния турнир по джудо "Локомотив", който се проведе този уикенд в София.

В първия ден на турнира при момчетата Велимир Попов заеха пето място в кат. "до 24 кг.", след като стартира деня много силно с три победи в конкуренцията на над 20 състезатели. Мартин Димитров (кат. "до 24 кг.") започна също силно с победа в отново претъпкана категория, но минимална загуба във втората му среща го изхвърли от борба за медал и зае девето място. При юношите младша възраст Теодор Русев в конкуренция на 16 състезатели зае престижното седмо място след чудесна игра и лека загуба на концентрация, която го лиши от призово класиране.

През втория ден на състезанието на татамито се качи първи Ясен Русев (момчета, кат. "до 34 кг."), който отпадна в първи кръг в най-силната категория с над 30 състезатели. Александър Савов донесе първи медал на клуба след като в категория "до 27 кг." при момчетата завоюва бронз след чудесни победи по-рано през деня. Последен излезе играещият треньор на клуба Ивайло Попов (кат. "ди 66 кг."), който след три безапелационни победи спечели златното отличие.

"Изключително съм доволен от играта на джудистите ни. С всяко изминало състезание подобряваме техническата и тактическа подготовка, и успехите не закъсняват. Следващата седмица е големият ни тест в гр. Сливен, където планираме участие с 15 състезатели на детския турнир по джудо", заяви след състезанието Ивайло Попов под чието ръководство "Десант" провежда тренировките си по джудо за деца в спортен комплекс "Простор" в дните вторник, четвъртък и събота.

Следващата седмица се очертава изключително натоварена за клуба, след като в петък, 12 декември, Павел Филимонов ще вземе участие в професионалната гала-вечер по ММА "Ruse Fight Night" в двубой с местната звезда Костадин Енев в кат. "до 70 кг.". На следващия ден, 13 декември, десет състезатели под ръководството на председателя на клуба Николай Добруджански ще защитават честта на варненския ММА на аматьорския шампионат, организиран от "Българска федерация по ММА" с президент Станислав Недков в гр. Пловдив. Само ден по-късно, на 14 декември, джудистите ни, предвождани от Ивайло Попов, излизат на татамито в Сливен.