Отлично представяне за варненки в турнира "Царица Маргарита"

Спорт

07-12-2014, 18:16

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

80 грации от 8 държави в международния турнир "Царица Маргарита"

80 състезателки от 17 клуба от Черна гора, България, Израел, Гърция, Казахстан, Русия, Израел и Турция излязоха на килима в ДКС

Варненки се представиха отлично в турнира по художествена гимнастика за приза на Н.В. царица Маргарита Българска. 80 състезателки от 17 клуба от Черна гора, България, Израел, Гърция, Казахстан, Русия, Израел и Турция излязоха на килима в Двореца на културата и спорта във Варна. Местните тимове бяха Грация, Чар-ДКС, Силвия и Надежда.

В международното класиране за родените през 2008 г. Вицешампионка е Гергана Стефанова от Грация. Варненско трио – Стефани Парискова (Грация), Калина Йорданова (Силвия) и Деница Мичева (Надежда) окупира почетната стълбичка в държавния турнир в тази възраст. Йоана Тодорова е сребърна при набор 2007-а. Ники Гочева (Грация) и Нели Атанасова (Чар-ДКС) е дуетът от Варна, заел съответно първа и втора позиция в държавния турнир.

Три момичета на Грация бяха безапелационни в международната надпревара при родените през 2006 г. – Даниела Петрова, Теодора Ковачева и Александра Мутафчиева. В родното класиране Антония Маринова (Грация) е втора, а Калина Христова (Силвия) – бронзова.

Калина Петрова (Чар-ДКС), Ива Дучева и Кристияна Тенева (Силвия) се изявиха в международния турнир при децата и на отделните уреди. В тази възраст Веселина Скопчанова (Чар-ДКС), София Кузова (Грация) и Никол Петрова доминираха в държавната надпревара.

Зорница Христова и Габриела Георгиева (Грация) бяха най-добри на уредите и в многобоя в международния турнир на девойките младша възраст, като Зорница има 3 титли. В пристъп на гениалност тук в класирането се намеси Ана Келман (Израел). Елизабет Йовчева (Чар-ДКС) и Анджелика Казакова (Грация) се представиха отлично в държавния турнир – съответно 2-ро и 3-то място в многобоя. На уредите Анджелика има 3 бронза. Елизабет събра злато (без уред) и сребро.

В старшата в многобоя на държавния турнир Габриела Бахчеванова (Чар-ДКС) е бронзова. Тя има сребро на обръч и бронз на топка. На бухалки Вивиан Казакова (Грация) е трета.

В международния турнир за жени Симона Иванова от Грация е втора индивидуално. Сребърна е на обръч, златна на бухалки и трета на топка. В държавния турнир Калина Богоева е бронзова в многобоя, на обръч, вицешампионка на бухалки. Тук на топка трета е Мария Стилиянова от Чар-ДКС.