Черно Море сгази Левски и се върна в битката за Топ 6

"Моряците" спечелиха с 1:0, като надиграха тотално съперника си

Черно Море надигра категорично Левски, но спечели само с 1:0 на стадион "Тича" във Варна. "Моряците" имаха сериозно превъзходство през голяма част от мача, но стигнаха само до едно попадение в 43-ата минута чрез Курьор. В края на мача домакините не получаха дузпа след игра с ръка на Пламен Крумов в наказателното поле. Двата тима завършиха мача с човек по-малко, след като червени картони получиха Бургхард и Аниете.

Още във 2-ата минута Кирил Котев пропусна да вкара за домакините. Капитанът на "моряците" се възползва от груба грешка на Пламен Илиев, но от три метра на празна врата стреля над гредата. В 9-ата минута отново Илиев сгреши, но този път Марчин Бургхард от малък ъгъл не успя да се разпише. На много тежкия терен играчите на Никола Спасов се ориентираха по-добре и водят играта. При първата добра атака за гостите Педро изпревари Илко Пиргов, но не насочи топката към вратата.

Малко по-късно хубав пробив на холандеца завърши със жълт картон за него, след като Георги Йорданов прецени, че е симулирал за дузпа. Контакт със Стефан Станчев имаше, но и нападателя само това чакаше. Гол на Котев поради засада бе отменен в 29-ата минута. Две по-късно отново той имаше възможност, но поведе топката с ръка и бе отсъдено нарушение. Аниете отправи удар извън целта, а след още две мелета пред вратата на Илиев. Роман Прохазка пробва удар във вратата на Пиргов, който със сетни усилия изби в 40-ата минута.

Три минути по-късно Михаил Венков проби през Краев и Пламен Крумов, след което центрира и намери непокрития Матиас Курьор, който стреля от воле. Топката рикошира в Михи Орачев, който пък го бе изпуснал и коженото кълбо излъга Илиев за 1:0. Това бе негов четвърти гол за сезона в 11 мача.

Наджиб Амари замени Краев на почивката, а "моряците" чрез Симеон Райков отправиха първия удар за втората част. В 55-ата минута Валери Домовчийски се появи на терена на мястото на Педро. Секунди по-късно Прохазка пропусна отлична възможност за гол, като прати топката вдясно от вратата след шут от 10 метра. Амари в 59-ата минута също от 11 метра фронтално срещу вратата стреля в аут. Голмайсторът в срещата бе заменен от Иван Коконов в 60-ата минута.

Георги Божилов бе близо до гол, но този път Илиев изби в ъглов удар в 68-ата минута. В 75-ата минута Амари се контузи и на негово място влезе Антон Огнянов, а Живко Петков замени Божилов. Именно Огнянов пропусна да изравни в 78-ата минута, след като Станчев парира удара му.

В даденото четири минутно продължение първо Бургахард бе изгонен, след това чиста дузпа за игра с ръка на Крумов не бе отсъдена за домакините, а в последните секунди Аниете също бе изгонен и ще пропусне мача със Славия.