Черно море Порт Варна изпусна победата над Лукойл Академик

Спорт

05-12-2014, 20:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" имаха големия шанс да спрат победната серия на вицешампиона в НБЛ в домакинския мач тази вечер, но в последните минути играта се обърна и варненци загубиха с 82-87

След страхотно първо полувреме баскетболистите на Черно море Порт Варна имаха стабилна преднина от 17-19 точки, но през второто Лукойл Академик успя да стопи разликата и след силни последни минути да изтръгне победа. Така вицешампионът остава непобеден до момента във вътрешното първенство с осем успеха, а момчетата на Денислав Коцев са с по 4 победи и загуби.

В следващия кръг Черно море посреща Берое, а Лукойл гостува на Ямбол.

Черно море имаше много висока успеваемост в нападение през първата четвърт и след серия от 17-1 в средата й се откъсна с 16 точки напред. Варненци запазиха комфортен аванс до края на периода и до средата на третия, като на моменти бяха на косъм от 20-точкова разлика. С добра серия в края на полувремето обаче Лукойл се приближи на 10 точки. Двуцифреният аванс на домакините се запази през голяма част от третата десетка, но в края й падна само до 2 точки. В крайна сметка след 30 минути Черно море водеше със 7 точки. Пет минути преди финалната сирена резултатът беше изравнен при 67-67, а 3 минути преди сирената "студентите" бяха с точка напред. След пет поредни точки на Чарлс Томас те се откъснаха с 6 и не дадоха шанс на домакините за обрат.

Лукойл Академик хвана 39 борби срещу 34 на Черно море и имаше доста по-добра успеваемост от тройката – 11/21 (48%) срещу 7/22 (32%), както и общо от игра – 55% срещу 41%.

Божидар Аврамов отбеляза 19 точки за Черно море срещу бившия си отбор, 18 и 6 борби добави Милян Пупович (но 4/11 от наказателната линия), а по 10 – Асен Великов и Александър Йевджич.

Тери Смит вкара 20 точки за победителите, 16 добави Чарлс Томас, а 13 и 7 асистенции – Морис Къри.