Пак пренареждат паветата около "Шипка"

Шадраванът ще е с нова форма след края на ремонта, реновират галериите под него

Поредното пренареждане на павета по пешеходния ринг във Варна, в частта около "Шипка", предстои да се случи. Това съобщи ръководителят на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна" арх. Десислава Борисова пред съветниците от комисията по европейски въпроси в своя отчет. По думите й въпросните участъци не са били заложени в проекта, а са били негово продължение, което общината е възложила да се изпълни със свои средства. По подредбата им обаче има забележи и ще бъдат отново редени. С това окончателно завършва и първият подетап на пешеходния ринг. "Изчистени са всички моменти с реденето на настилката, с изключение на споменатите около "Шипка", и смятаме, че занапред повече няма да има проблеми с паветата", посочи арх. Борисова.  

По втория етап от ремонта, включващ участъка от "Валентина" до Съдебната палата се работи усилено. В последните дни от дъждовете обаче техниката се е намокрила и работата е временно преустановена. "Иначе се работи и събота и неделя", оповести арх. Борисова. В момента се полагат подземни комуникации. Изкъртен е и шадраванът, тъй като по проект, той ще е с нова форма, след края на ремонта. Под него има помощни помещения, които също се чистят и реновират. Галериите досега са били неподдържани и съответно са били напълно неизползваеми. 

Вторият  етап от ремонта на центъра трябва да приключи през април 2015-та. През май същата година започва и третият - последен етап от реализацията. Той включва участъка от площад "България" до "Севастопол". Крайният срок на проекта за естетизация на пешходния ринг,, според договора с управляващия орган е юни 2015-та.