Зелена котка от Варна влезе в световните новини (видео)

Daily Mail публикува репортаж за изумруденото бездомно животно

Улична котка от Варна, която от няколко дни привлича погледите на минувачите около Червения площад, заради изумрудено зеления цвят на козината си, придоби световна популярност, след като  Daily Mail публикува репортаж за нея.

Изданието отбелязва, че е възможно хулигани да са боядисали котето, но има вероятност то само да се е натопило в боята на някой строеж, тъй като очевидци твърдят, че всеки ден става все по-зелено.

Текстът в едно от най-четените световни издания е придружен с много снимки и видео на изумрудената котка, която си играе с нейна рижава посестрима. СНИМКИ

Daily Mail посочва още, че във Варна - описана като най-големият Черноморски курортен град в България, природозащитници са потресени и са създали Фейсбук група, призоваваща за наказание на виновниците за това деяние. Междувременно в същата група съобщиха и за второ боядисано в зелено коте, но от снимката се вижда, че то не е в чак толкова наситен цвят. 


Снимката е публикувана в групата "Съд за виновника за това деяние!"

Новината за зелената варненска котка разпространиха и други чужди издания, сред които The Telegraph, където сложиха фотос на боядисаното животно в рубриката "Снимка на деня".