Отлагат Черно море - Левски с 24 часа?

Спорт

04-12-2014, 16:55

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мачът на Тича ще се охранява от 110 полицаи и 15 жандармеристи

Полицията във Варна има сериозни притеснения, че мачът Черно море - Левски в събота може да бъде отложен с 24 часа. Причината е лошото състояние на терена на "Тича" и прогнозите на метеоролозите, които показват, че следващите три дни ще продължи да вали дъжд. Днес от полицията инспектираха стадиона и след като видяха състоянието на тревното покритие, потърсиха мнението на експерти.

"Те ни казаха, че единствено съдията може да реши на място дали да отложи двубоя. Теренът обаче е ужасен. Станал е много мек и когато стъпиш върху него, кракът ти потъва във вода. На места има и локви. Тъй като ще продължи да вали до събота, много трудно ще се отводни. Единственият шанс е да духа вятър, за да изтегли водата и тревното покритие да се стегне“, заяви началник сектор Охранителна полиция Пламен Парушев.

Той допълни, че мачът ще се охранява от 110 полицаи и 15 жандармеристи. Отделно ще има външна охрана от 40 души. Край терена пък ще са униформени служители на реда с три кучета.

Междувременно в Черно море се надяват, че капитанът Кирил Котев ще може да играе срещу „сините“ с маска заради счупения си нос. Въпреки, че шансовете това да стане са минимални, не е изключено Котев да излезе титуляр.

Холандецът Марк Клок най-вероятно ще пропусне и тази среща, тъй като болките му не са отшумели.